روستای تاجمیر، خانه عروسک‌هادر میانه راه سربیشه به سمت مرز ماهیرود در دشتی فراخ روستایی به نام تاجمیر قرار دارد که به دو بخش تقسیم می‌شود؛ تاجمیر بالا و تاجمیر پایین. در تابستان روزهایش گرم و داغ و در زمستان شب‌های کویری‌اش استخوان‌سوز است. ساکنان تاجمیر بلوچ هستند.
روستای تاجمیر را مردی به نام تاجمیر بنا نهاد؛ در سال‌های حکومت رضاشاه که کوچ‌نشینان مجبور به یکجا‌نشینی شدند. نزدیک دو دهه خشکسالی، زندگی و کار اهالی تاجمیر را -که از راه دامداری می‌گذشت- بی‌رمق کرده و بسیاری از ساکنان روستاهای اطراف به شهرهای دیگر مهاجرت کردند. در روستای تاجمیر همه با هم فامیل‌اند و غریبه‌ای در بین نیست.
یکی از اهالی روستا، اتاقی را به موزه محلی عروسک‌ها تبدیل کرده؛ جایی برای زندگی بیش از 25 نوع عروسک. هر کدام برای خودشان مشغول کاری هستند و شغلی دارند، یکی بچه‌داری می‌کند یکی گله‌داری.
یکی با الاغش برای جمع کردن هیزم به صحرا رفته و یکی رقص چوب می‌کند. خلاصه موزه عروسک‌ها جای خوبی است برای حفظ میراث روستا.
در روستای تاجمیر مردان، زنان و کودکان همه برای بدست آوردن روزی حلال تلاش می‌کنند، اما به دلیل خشکسالی‌های اخیر، تنها شغل مردان، نگهبانی از محیط‌زیست است و زنان و کودکان به ساخت عروسک‌های بومی و قدیمی به سبک نوین مشغول‌اند. این عروسک‌ها که با استفاده از تکه پارچه‌های دورریز، پشم گوسفند و موی بز درست می‌شود با محیط زیست سازگارند. به طوری‌ که چنانچه فردی آنها را بخرد و پس از مدتی بیرون بیندازد؛ ظرف مدت 3 ماه دوباره به طبیعت بر می‌گردد.

می خواهید قصه هایده و عروسکهای تاجمیر را را بخوانید ؟

پروژه روستای تاجمیر

روستای تاجمیر به روایت تصویر

خانه عروسک روستای تاجمیر
عروسک دوتوک
عروسک قنداقی
قبل
بعدی

منو اصلی