قصه های قدیمی، بومی، محلی، روستایی و عروسکها​

جعبه نمایشی عروسک بنر

قصه های قدیمی که در اینجا منتشر می شود، منتخبی از قصه های قدیمی کشورمان از مناطق گوناگون است که در پروژه ای در روستاتیش به جمع آوری، بازنویسی و بازخوانی آنها پرداخته ایم. 

این روایت ها اغلب مناسب بزرگسالان است، اما برخی از آنها با حفظ امانت بازنویسی شده اند تا امکان روایت آنها برای کودکان نیز فراهم شود.

در همین راستا روستاتیش به دلیلی ارتباط تنگاتنگ با روستاها اقدام به جمع آوری منتخبی از عروسکهای بومی کشورمان نموده است تا به حفظ این گنیجینه های گرانبها کمک نماید. بعضی از عروسکها دارای قصه هایی اصیل بوده و یا بر اساس روایتی محلی و یا ذهنیت هنرمند محلی ساخته شده است.  روستاتیش از این طریق تلاش می کند تا شناخت تنوع فرهنگی کشورمان برای علاقه مندان و از جمله کودکان به نحو دلپذیری میسر شود.

در بازار کنونی که انواع عروسک ها بدون هویت فرهنگی برای کودکان عرضه می شود، آشنایی با عروسک ها و قصه های بومی نقش به سزایی در پرورش کودکان خواهد داشت.
در این جهت متن قصه های بومی و قدیمی به همراه روایت صوتی آنها آماده شده است تا در اختیار علاقه مندان قرار گیرد.
 از شما دعوت می کنیم تا این روایت ها را شنیده و به دوست دارانش معرفی کنید.
از سویی عروسکهای بومی روستاتیش نیز در کنار بسیاری از محصولات روستاتیش، منتخبی از عروسکهای بومی، محلی کشورمان هستند که امکان خرید آنها از سایت نیز میسر است

هر قصه رویایی است که می تواند زنده شود

قصه شیرین و دوستین

همه‌جا هلهله و خنده و شادی بود و صدای زنگوله گردن شترها که برای بردن عروس قشنگ دوستین صف شده بودن.
همین هم بود که کسی صدای پای اسب یاغی‌ها رو که به سمت روستا می‌رفتن، نشیند.

ادامه مطلب »

قصه کرمونی کلوی شاه عباسی

توی شهر کرمون یه حاکمی بود که پسر نداشت اما سه تا دختر داشت. حاکم چیزی از عقل دخترش نمی دونست و بعدم می ترسید که چون پسرنداره، یه روز مجبور بشه تختش رو بده به یه غریبه.

ادامه مطلب »

مم دیریا/قصه عاشقانه روستاتیش

بوسلمه را می گفتند فقط در شب می آید این قدر که از نور و روشنی بیزار است ،می گفتند دل ندارد خوشحالی آدم را ببیند و فقط برای کشتن و بردن می رسد،گرچه شبیه آدمیزاد است اما دندانش مثل دندان کولی است و چشمش یک سر سیاه و دستش یک سرچنگال و اگر بگیردت می کشدت و می بردت زیر آب و رحم نمی کند .

ادامه مطلب »

قصه عاشقانه امیر و گوهر

امیر کشاورزی جوان بود از دشتهای پازوار در نزدیکی بارفروش یا همان بابل که عاشق دختر اربابی به نام گوهر شده بود که در باغی کوهستانی سکنی داشت .

ادامه مطلب »

دال طلایی وجغدهای جادو/قصه های روستاتیش

قصه‌گوهای سرزمین‌های غربی، همان مردم کوهساران بلند و دشت‌های پهناور، می‌گویند که شاپورخواست شهر قشنگی بود با دژی محکم و دیوارهایی به بلندای افلاک که نه مردم شهرهای دیگر می‌توانستند به جنگش بروند و فتحش کنند و نه دیوها و غول‌های صحراها و دره‌های تاریک که از ته غارهایشان روشنی چراغ‌های مردم شهر شاپور را می‌دیدند و حسرت گنج‌هایش را می‌خوردند.

ادامه مطلب »

قصه شهداد و مهناز/قصه های روستاتیش

قصه‌گوهای دشت‌های بلند بلوچستان یا آن‌ها که نزدیک دریا کپر داشتند و شب‌ها کنار آتش قصه‌های تلخ و شیرین می‌بافتند چنین روایت کرده‌اند که مهناز یکی از همان زنان اصیل اما زخم‌خورده‌ای است که قصه‌شان را باید بارها و بارها شنید.

ادامه مطلب »

قصه کیا و سَدو /قصه های روستاتیش

سَدو دختر زیبای بلوچ عادت داشت وقت سوزن‌دوزی، برای پرنده‌های مهاجری که بالای کپر می‌نشستند آوازی زیبا بخواند.
صدای این دختر به‌قدری قشنگ بود که پرندگان زیادی برای شنیدن آوازش از راه‌های دور می‌آمدند.

ادامه مطلب »

مینا و پلنگ/قصه های روستاتیش

https://roostatish.ir/wp-content/uploads/2020/07/mina-palang-ghese-final.mp4 مینا را می‌گویند وِرگ چشم بود، یعنی گرگ چشم، دختری یتیم و که با چشمانی سرخ و عجیب در روستای کندلوس به دنیا آمده

ادامه مطلب »

هانی و شیخ مریدش/قصه های روستاتیش

قصه هانی و شیخ مرید را خیلی از مادران بلوچ در گهواره گفته‌اند.
می‌گویند هانی را دخترمَندو را به‌رسم اهالی بلوچستان برای شیخ مرید ناف‌بر کرده بودند، عشقی که بعدازآن آمد البته ربطی به خواست  مندو فرماندار ایالت کلات و شیخ مبارک پدر پسر جوان نداشت.

ادامه مطلب »

مَم و زین/قصه های روستاتیش

روزی روزگاری در سرزمینی سرسبز و دور دوتا خواهر زندگی می‌کردند به نام زین و سِتی .
این دوخواهران میر جوان بوتان بودند وهمه عمر هم در ناز و نعمت زندگی می‌کردند و هیچ‌وقت هم خیال نمی‌کردند که چرخ سرنوشت همیشه بر یک پاشنه نمی‌چرخد.

ادامه مطلب »

قصه بهمن و گلنار

این بار یکی بود یکی نبود ما برمی‌گردد به صد و پانزده سال پیش، به دشت‌های قشنگ قوچان، به سبزی دشت‌ها و سرخی دامن‌های دخترکان کُرمانج و بانه‌ای که مردم ایل باشکانلو در آن چادر زده بودند و گله‌هایشان را برای چرا به صحراها می‌بردند.

ادامه مطلب »

رحمت و زحمتش- قصه های روستاتیش

یکی بود یکی نبود، در روزهای دور در همین اطراف رسم غریبی بود، یعنی از خیلی سالهای دور مرسوم بود که پادشاه پنج روز قبل از عید مردی را به‌عنوان میر نوروزی یا پادشاه پنج‌روزه انتخاب می‌کرد و تخت خودش را به مردی که اغلب مسخره‌باز یا بی‌کس‌وکار و ندار بود واگذار می‌کرد.

ادامه مطلب »

مرگامرگی قصه های روستاتیش

پدربزرگم صدسال پیش از مرگامرگی نجات پیداکرده بود، خودش می‌گفت در بغل مرگ خوابیده بود، همه خانواده مرده بودند و بچه کوچک را دزدی که رفته بود خانه‌شان را غارت کند زیر بغل زده بود و به مسجد برده بود.

ادامه مطلب »

توتوچان قصه مدرسه متفاوتی در ژاپن است که با مدیریت کوبایاشی، نوع متفاوتی از مدرسه را خلق می کند. مدرسه ای که سالها بعد توتوچان یکی از شاگردان مدرسه، قصه آنرا می نویسد که منشا تاثیرات و تغییرات بسیاری شد. به سبب آنکه این کتاب که در نشر نی منتشر شده است، تجدید چاپ نشده است، ما در روستاتیش منتخبی از کتاب را به قالب صوتی درآوردیم.

خواندن و شنیدن این کتاب را به همه علاقه مندان به حوزه آموزش و توسعه آموزشی توصیه می کنیم.

دستان جادویی بی بی سارمرانی

بی بی از هنرمندان عروسک ساز روستاتیش است که با عشق و علاقه با همراهی دختر و عروسش عروسک می سازد. او زنی توانمند و سرزنده است که حضورش الهام بخش و امیدآفرین برای کسانی است که او را می شناسند. 

قصه بی بی را از زبان خودش ببینید و بشنوید!

عروسک های زیبای دست ساز روستاتیش

عروسکهای بومی دست ساز، هدیه ای مناسب برای کودکان

دسته بندی محصولات روستاتیش

محصولات روستاتیش در روستاها آماده شده و پس از مراحل کیفی سازی عرضه می گردد

منو اصلی