روز جهانی بدون پلاستیک؛ توت بگ‌ جایگزین کیسه‌های پلاستیکی

توت بگ جایگزین پلاستیک

از آنجایی که بحران‌های زیست‌محیطی، زندگی همه ما را با مشکلات جبران‌ناپذیری مواجه می‌کند؛ جلوگیری از نابودی طبیعت و تأمین آیندۀ پایدار، وظیفه و مسئولیت هر یک از ما است. ما می‌توانیم با اتخاذ یک سبک زندگی درست و دوستدار طبیعت، نقش خود در حفاظت از محیط‌زیست را ایفا کنیم. یکی از بهترین راه‌ها برای دستیابی به این هدف، حذف کیسه‌های پلاستیکی از زندگی روزمره و استفاده از جایگزین‌هایی مثل توت بگ یا کیسه‌های پارچه‌ای است.

بر اساس مطالعه‌ای که توسط برنامۀ محیط‌زیست سازمان ملل انجام شده است، روزانه حدود 2000 کامیون زباله پر از پلاستیک به اقیانوس‌ها، رودخانه‌ها و دریاچه‌های جهان ریخته می‌شود. استفاده بیش از حد از کیسه‌های پلاستیکی در طول سال‌ها باعث آلودگی محیط‌زیست شده و بر زندگی میلیون‌ها انسان و حیوان و همچنین تولید غذا و تغییرات آب و هوایی تأثیر منفی گذاشته است. با توجه به این آمار و ارقام، ضروری است که هر یک از ما کیسه‌های پلاستیکی را حذف و از جایگزین آن، کیسه‌های پارچه‌ای استفاده کنیم.

ما در این مقاله، آسیب‌هایی که کیسه‌های پلاستیکی به طبیعت وارد می‌کنند را ذکر کرده و به جایگزین آن، توت بگ و کیسه‌های پارچه‌ای پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید.

 

سوم جولای، روز جهانی بدون پلاستیک

مردمِ سراسر جهان، هر ساله در تاریخ سوم جولای، «روز جهانی بدون پلاستیک» را جشن می‌گیرند. هدف از نام‌گذاری این روز به این عنوان، حذف کیسه‌های پلاستیکی و ترویج جایگزین‌های آن، همچون توت بگ‌ها است. در این روز، افرادی که دغدغه‌های زیست‌محیطی دارند، معایب و بحران‌هایی که پلاستیک در طبیعت ایجاد می‌کند را برجسته کرده و دیگر افراد را به اتخاذ یک سبک زندگی پایدار تشویق می‌کنند. این حرکت ماورای مقاصد زیست‌محیطی‌اش فرصتی برای رشد معنوی و ارتباطی عمیق‌تر با ارزش‌های درونی ما ارائه می‌دهد.

 

ظهور و تولید پلاستیک

طبق گفته انجمن شیمی آمریکا، پلاستیک اولین‌بار در یک کارخانه شیمیایی در نورثویچ انگلستان ساخته شد. در این کارخانه، یک حادثه ناگهانی منجر به ایجاد پلی‌اتن شد؛ ماده‌ای که از آن زمان به بعد، تبدیل به پرمصرف‌ترین نوع پلاستیک شده است. در دهه 1960، پس از آن که یک شرکت سوئدی در ساخت کیسه از این ماده استفاده کرد، به سرعت کیسه‌های پلاستیکی جایگزین کیسه‌های پارچه‌ای و کاغذی شدند.

پس از اختراع و تولید انبوه کیسه‌های پلاستیکی یک‌بارمصرف، استفادۀ روزانه از این کیسه‌ها به یک هنجار برای تبدیل شد و جایگزین کاغذ و کیسه‌های پارچه‌ای گردید؛ موضوعی که در سال 1997، منجر به ایجاد لکه‌ای بزرگ از زباله در اقیانوس آرام شد. انبوه زباله‌های پلاستیکی در این لکۀ بزرگ، تهدیدی جدی برای زندگی دریایی از جمله لاک‌پشت‌ها، نهنگ‌ها، دلفین‌ها و دیگر موجودات دریایی است.

روز جهانی بدون پلاستیک

کیسه‌های پلاستیکی، نابودکنندۀ طبیعت

استفادۀ بیش از حد و نادرست از کیسه‌های پلاستیکی محیط‌زیست را با بحرانی جدی و قابل‌توجه رو‌به‌رو کرده است. پلاستیک تجزیه‌ناپذیر است و تا سالیان سال باقی می‌ماند. به سبب این خصیصه، امروزه با انبوه زباله‌های پلاستیکی مواجه هستیم. دریاها و اقیانوس‌ها مملو از این زباله‌ها هستند که محیط‌زیست را به شکل جدی تهدید می‌کنند. یکی از تهدیدات پلاستیک، نابودی زیست‌بوم حیوانات مختلف است.

پلاستیک یکی از فراورده‌های فسیلی است. سالانه، حجم زیادی از منابع فسیلی صرفِ تولید پلاستیک می‌شود. این در صورتی است که یکی از مهم‌ترین بحران‌های زیست‌محیطی که زندگی پایدار را تهدید می‌کند، کمبود منابع است. طبق آمار به دست آمده، با توجه به رشد جمعیت، اگر سبک زندگی مردم و شیوۀ مصرف سوخت‌های فسیلی اصلاح نشود، تا سال 2050، تمامی منابع فسیلی جهان به پایان می‌رسند

جدا از آلودگی هوا، این روند که در حال انجام است، موجب گرمایش زمین نیز می‌شود. گرمایش زمین یخ‌های قطب‌ها را آب می‌کند، اتفاقی که مستقیماً بر بالا آمدن سطح آب اقیانوس‌ها تأثیرگذار است. بالاآمدن سطح آب دریاها، موجب بحران‌های فاجعه‌باری همچون سیل نیز می‌شود.

روز جهانی بدون پلاستیک

چگونه چرخۀ پلاستیک را متوقف کنیم؟

برای جلوگیری از تولید بیشتر پلاستیک و نابودی محیط‌زیست راه‌های بسیاری وجود دارد. یکی از این راه‌ها، استفاده از جایگزین‌های پلاستیک است. همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، در تولید بسیاری از اقلام همچون بطری‌ها، کیسه‌ها و بسته‌بندی خوراکی‌های گوناگون از پلاستیک استفاده می‌شود. ما می‌توانیم با اتخاذ یک سبک زندگی دوستدار محیط‌زیست، جلوی تولید انبوه پلاستیک را بگیریم. هر چه ما بیشتر به محصولات پایدار و دوستدار محیط‌زیست اقبال نشان دهیم، کارخانه و تولیدی‌ها بیشتر متوجه می‌شوند که دغدغه‌های زیست‌محیطی تا چه اندازه مهم است؛ بنابراین این تولیدی‌ها نیز مصرف پلاستیک خود را کاهش داده و به استفاده از جایگزین‌های آن تمایل بیشتری نشان خواهند داد.

 

توت بگ، راهی برای حفاظت از محیط‌زیست

آلودگی پلاستیکی یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های محیط‌زیست است. متأسفانه استفادۀ بی‌رویه از کیسه‌های پلاستیکی، در هنجار روزمرۀ بسیاری از ما قرار گرفته است. ما باید دریابیم که همگی در برابر محیط‌زیست مسئول بوده و می‌بایست نقش خود را در نجات طبیعت ایفا کنیم. یکی از راه‌هایی که می‌توانیم به وسیلۀ آن شرایط بهتری برای طبیعت رقم بزنیم، حذف کیسه‌های پلاستیکی و استفاده از جایگزین آن، کیسه‌های پارچه‌ای است.

هنگامی که به خرید می‌رویم، به جای گرفتن چند کیسۀ پلاستیکی، می‌توانیم از یک کیسۀ پارچه‌ای بزرگ و جادار استفاده کنیم. کیسه پارچه‌ای گزینه‌ای مناسب برای جایگزینی کیسه پلاستیکی است. توت بگ‌ها‌ جدا از بزرگی و جادار بودن، قابل شست‌وشو و استفادۀ مجدد نیز هستند.

                     

توت بگ چیست؟

توت بگ به کیف‌های بزرگ با دهانه وسیع و دسته‌های موازی گفته می‌شود که معمولاً از جنس پارچه‌ای هستند. توت بگ‌ها به سبب بزرگی و جاداربودن‌شان، استفاده‌های گوناگونی دارند؛ آن‌ها جایگزین بسیار خوبی برای کیف و کوله هستند. همین‌طور از توت بگ‌ها، برای حمل خواربار نیز استفاده می‌شود؛ امری که نیاز شما را به کیسه‌ها پلاستیکی از بین می‌برد.

توت بگ‌ها به سبب نوع جنس‌شان، بسیار بادوام بوده و می‌توانند وزن بسیاری را تحمل کنند. کیف‌های پارچه قابل شست‌وشو و استفاده مجدد هستند که همین، یکی از نکات مثبت دربارۀ توت بگ‌ها است. توت بگ بهترین گزینه برای کسانی است که می‌خواهند وسایل خود را شخصی‌سازی کنند؛ چراکه کیف‌های پارچه‌ای به سبب نوع طراحی‌شان، قابلیت این را دارند که در طرح‌ها، رنگ‌ها و مدل‌های مختلف عرضه شوند.

توت بگ‌ها بهترین جایگزین برای کیسه‌های پلاستیکی هستند. این کیف‌های پارچه‌ای، جدا از زیبایی‌شان، بادوام بوده و شما را از کیسه‌های پلاستیکی بی‌نیاز می‌کند.

توت بگ روستاتیش
توت بگ روستاتیش
توت بگ روستاتیش

محبوبیتِ توت بگ‌ها

ترجمۀ تحت‌اللفظی توت بگ (Tote Bag)، «کیف حمل‌ونقل» است. کلمۀ «Tote»، واژه‌ای است که ریشۀ آن به غرب آفریقا رسیده و معنای «برداشتن» می‌دهد. خاستگاه این کیف‌های پارچه‌ای را می‌توان در اواسط دهه 1900 ردیابی کرد. با ورود زنان به جامعه و پررنگ‌ترشدن نقش‌شان به عنوان نیروی کار، آن‌ها به دنبال کیف‌هایی بودند که هم جادار و هم مقرون به صرفه باشد. با توجه به این نیاز زنان، چندین فروشگاه بزرگ در آمریکا، دست به تولید کیف‌های پارچه‌ای زدند که ما امروز آن‌ها را با عنوان توت بگ می‌شناسیم.

چیزی نگذشت که توت بگ‌ها از اقبال بسیاری برخوردار شده‌اند. مردم زیادی برای حمل خواربار و دیگر کارهای روزمره، توت بگ‌ها را بهترین گزینه می‌دانستند؛ چراکه این کیف‌های پارچه‌ای در عین جادار و بادوام ‌بودن‌شان، بسیار ارزان بودند.

همین خصیصه‌ها باعث شد که بسیاری از فروشگاه‌ها برای مقاصد بازاریابی خود از توت بگ استفاده کنند. این مغازه‌ها نام، آدرس، شماره‌تلفن و شعار تبلیغاتی خود را به روی توت بگ‌ها چاپ کرده و به جای آن که اقلام خریداری‌شده را در کیسه و یا پاکت‌های کاغذی قرار دهند، از توت‌ بگ‌های مخصوص به خود استفاده می‌کردند.

توت بگ روستاتیش
توت بگ روستاتیش
توت بگ روستاتیش

در دهه‌های 70 و 80 میلادی، برند‌های بزرگ مد و پوشاک دست به طراحی توت بگ‌ زدند؛ توت بگ‌هایی که بسیاری از آن‌ها چندین هزاردلار قیمت‌گذاری می‌شدند. همین باعث شد که این کیف‌های پارچه‌ای جای خود را در کمد بسیاری از مردم پیدا کرده و تبدیل به استایل روزانه‌شان شود.

 

استفاده‌های مختلف از توت بگ‌ها

به لطف طراحی توت بگ‌‌ها و خصیصه‌هایی همچون جادار و بادوام‌ بودن‌شان، کیسه‌های پارچه‌ای در بسیاری از جنبه‌های زندگی مورد استفاده قرار می‌گیرند:

  • به عنوان ساک ورزشی برای حمل وسایل
  • به عنوان جایگزین کیسه‌های تبلیغاتی، بخصوص در کتاب‌فروشی‌ها
  • به عنوان کیسه‌های خرید
  • به عنوان ساک مسافرتی
  • به عنوان کیف‌هایی که روزمره مورد استفاده قرار می‌گیرند
توت بگ روستاتیش
توت بگ روستاتیش

مزایای توت بگ‌ها

امروزه توت بگ‌ها از محبوبیت بسیاری برخوردار هستند. این محبوبیت به سبب خصیصه‌هایی است که موجب شده توت بگ‌ها جای خود را در زندگی روزمرۀ عموم مردم پیدا کنند. از مزایای توت بگ‌ها که موجب این امر شده، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استایل غیر‌رسمی
  • فضای داخلی جادار
  • بادوام‌ و قابل شست‌وشو بودن
  • دهانۀ بزرگ که دسترسی فرد به اقلام درون آن را آسان می‌کند
  • قیمت مناسب در مقایسه با کیف‌ و کوله‌ها
  • سبکی و وزن کم
  • قابلیت شخصی‌سازی

 

توت بگ، انتخابی آگاهانه

انتخاب آگاهانه یعنی تصمیم‌گیری دربارۀ رفع نیاز‌های شخصی، به گونه‌ای که برای محیط‌زیست خطرآفرین نباشد. به عبارتی دیگر، انتخاب آگاهانه، به نوعی از تصمیم‌گیری گفته می‌شود که جدا از منافع شخصی، منافع اجتماعی و زیست‌محیطی را نیز در بر می‌گیرد. استفاده از توت بگ‌ها، جدا از مزایا و منافعی که برای شخص دارند، دارای یک هدف اجتماعی نیز هست. هر چه افراد بیشتری کیسه‌های پارچه‌ای را جایگزین کیسه‌های پلاستیکی کنند، میزان آلودگی پلاستیکی کم‌تر شده و محیط‌زیست از وضعیت بهتری برخوردار می‌شود.

روز جهانی بدون پلاستیک

محصولات روستاتیش

ما در روستاتیش خود را در برابر محیط‌زیست مسئول می‌دانیم. برای همین، تمامی محصولات ما، چه در فرایند تولید و چه در بسته‌بندی، با دغدغه‌های زیست‌محیطی مطابقت دارند. شما می‌توانید با استفاده از این محصولات، دغدغه‌مندی خود نسبت به طبیعت را نشان داده و نقشی در نجات طبیعت ایفا کنید.

شما می‌توانید توت بگ‌ها و دیگر محصولات سبز را از طریق سایت روستاتیش مشاهده کنید.

منابع

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    منو اصلی