سبد خرید خالی است.
آش اوماج یکی از خوراکیهای سنتی و خوشمزه ایران است که اصالت آن به منطقهی آذربایجان و به ویژه شهر تبریز باز میگردد. ایناش گرم و مغذی در طی سال، به ویژه در روزهای سرد زمستان و همچنین در روزهای عید فطر، جایگاه ویژهای دارد. در ادامه با طرز تهیه آش اوماج کرمانی آشنا میشوید.
مواد لازم
- عدس ۱ پیمانه
- نخود ۱/۲ لیوان
- کره محلی ۲۵ گرم
- پیاز ۳ عدد
- آب قلم یا استاک گوشت۱ لیوان
- سبزی آش اوماج (تره، مرزه، ریحان بنفش)۲۵۰ گرم
- آرد ۱ لیوان
- آب به مقدار لازم
- نمک و زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز به مقدار لازم
طرز تهیه آش اوماج کرمانی
تهیهی آرد در طرز تهیه آش اوماج نقش مهمی ایفا میکند. آرد را در یک کاسه بریزید. به آرد زردچوبه و نمک اضافه کنید. زردچوبه به غذا رنگ و طعم خاصی میدهد. آب را به آرد اضافه کرده و با مرکبکننده (چوبییا فلزی) مخلوط کنید تا تمام مواد ترکیب شوند و خمیری به دست آید. توجه داشته باشید که آب را به تدریج اضافه کنید تا به خمیرمناسبی برسید. حالا میتوانید این خمیر را به دو روش مختلف تهیهکنید:
1. روش 1: میتوانید این خمیر را رنده کنید تا به تکههای ریزتبدیل شود.
2. روش 2: یا میتوانید خمیر را به صورت گلولههای کوچک درآوریدو به عنوان تزئین در آش استفاده کنید.
سپس این خمیر را در یک سینی یا صفحه مسطحی قرار دهید.سینی را جلوی شوفاژ یا بخاری قرار داده و اجازه دهید خمیر آرد خشک شود. این مرحله ممکن است به مدت متفاوتی طول بکشد تا آرد کاملاً خشک شده و به حالت نرم و خوشمزهای تبدیل شود.
مراحل تهیهی پیاز در طرز تهیه آش اوماج، برای بهبود طعم و عطر آش بسیار مهم است. پیازها را با دقت شسته و تمیز کنید. پیازها را به صورت نسبتاً درشت خرد کنید تا طعم غنیتری به آش بدهند. در اینمرحله، معمولاً پیازها به شکل حلقههای ضخیم خرد میشوند. قابلمه را بر روی حرارت ملایم قرار دهید و کره را داخل آن بریزید. سپس به پیاز مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید. این ادویهها به پیاز مزه و عطر دلچسبی میدهند. پیازها را داخل قابلمه قرار داده و آنها را تا زمانی که سرخ شوند، به نرمی تفت دهید. هنگامی که پیازها سرخ شدهو رنگ طلایی به خود گرفتند، آنها آماده استفاده در دستور آش اوماج هستند.
در این مرحله طرز تهیه آش اوماج، ابتدا عدس و نخود را بشویید تا از هر گونه ذرات و نفخ جدا شوند. سپس این دو ماده را در آب قرار داده و چندین بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ آنها به حداقل برسد. اینمرحله به بهبود طعم و قوام آش کمک میکند. پیازهای تفت داده شده را که از قبل آماده کردهاید، به همراه عدس و نخود در قابلمه قرار دهید.سپس آب قلم را به این مواد اضافه کنید. مقدار آب قلم باید به اندازهایباشد که تمام مواد در قابلمه بپزند. آب قلم معمولاً از پیش تهیه میشود و معمولاً از گوشت قرمز استفاده میشود.
مواد را به نرمی بپزید تا عدس و نخود کاملاً پخته شوند و آش خوشمزه شود.
در ادامه مراحل طرز تهیه آش اوماج، سبزی آش را خرد کنید. سبزیآشمعمولاً شامل تره، مرزه، ریحان بنفش است، اما شما میتوانید بر اساس ترجیحات خود سبزیهای دیگری نیز اضافه کنید. سبزیآش خرد شده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه کنید. این ادویهها به آش طعم و رنگ خوبی میدهند. اجازه دهید مواد مدتی بپزند تا سبزیها نرم شده و طعم آش بهبود یابد. زمان پخت ممکن است به چندین ساعت نیاز داشته باشد.
تکمیل مراحل طرز تهیه آش اوماج با اضافه کردن آب جوش و فلفل قرمزرخ میدهد. در این مرحله، ابتدا، به مواد موجود در قابلمه آب جوش اضافه کنید. مقدار آب جوش باید به میزانی باشد که غلظت و ضخامت دلخواه آش را داشته باشید. اگر میخواهید آش تندتر شود، میتوانید مقداری فلفل قرمز به آن اضافه کنید. مقدار فلفل قرمز بسته به ترجیح شما برایتندی آش تنظیم میشود. حالا مواد را به مدت تقریبی یک ساعت یا تا زمانی که عدس، نخود و سبزیها به طور کامل پخته شوند، بپزید. اینمرحله ممکن است به تنظیم حرارت و مدت زمان پخت بیشتری نیازداشته باشد.
مرحله اختتامیه طرز تهیه آش اوماج با اضافه کردن خمیرهای خشک شده به آش و سرو آن با پیاز داغی است. این مرحله اهمیت بسیاریدر ظاهر و طعم نهایی آش دارد و به آش اوماج یک ظاهر شگفتانگیزمیدهد. در این مرحله، ابتدا خمیرهای خشک شده یا اوماج را به قابلمه حاوی آش اضافه کنید. این خمیرها معمولاً به عنوان تزئین بر رویآش استفاده میشوند و به آش طعم و ظاهر خاصی میدهند. اجازه دهیدخمیرهای خشک شده در آش بجوشند و لعاب بیندازند تا به آش ضخامت داده و باعث جا افتادن آن شود. این مرحله معمولاً تا چند دقیقه طول میکشد. هنگام سرو آش، آن را در ظرفهای مورد نظر قرار دهید و روی هر ظرف مقداری پیاز داغ اضافه کنید. پیاز داغ به عنوان تزئین و افزودن طعم به آش استفاده میشود. سپس آش را با پیاز داغ سرو کنید. معمولاً آش اوماج با نان لواش یا نان تازه سرو میشود.
فوت و فن های طرز تهیه کشک کدو
• در طرز تهیه آش اوماج علاوه بر سبزیهای تازه، میتوانید از سبزیهای خشک نیز برای تهیه آش استفاده کنید. سبزیهای خشک میتوانند به آش طعم و عطر خاصی بدهند.
• در هنگام ریختن خمیرهای خشک شده یا اوماج به آش، قابلمه را تکان داده و همزمان با ریختن، آش را هم بزنید تا خمیرها تهنگیرند و به طور یکنواخت در آش توزیع شوند.
• برخی از افراد برای تغییر در طعم و افزودن غنایی به آش، مقداری آبغوره (آبغوره گوشت، آبغوره حلقوی، آبغوره مرغ و… ) به مواد اضافه میکنند.
پر فروشترین ها
عروسک معطر تاجمیر
750,000ریالکیسه توری خرید تره باری کرم
500,000ریالعسل بهارهی زیرفون گرماندیدهی سمانه
4,500,000ریالکیسه توری خرید تره باری آبی
500,000ریال
باکس حصیری کوتاه
850,000ریالکیسه توری خرید تره باری نارنجی
500,000ریالکیسه توری خرید تره باری قرمز
500,000ریالجاکلیدی عروسک دست ساز بومی دختر قلعه قافه بالا
400,000ریال
کیسه توری خرید تره باری طوسی
500,000ریالعسل بهارهی زیرفون گرماندیدهی عقیل
4,500,000ریالکیسه قند کوچک سبز
650,000ریالکيسه تنقلات طرح انار کوچک
500,000ریال