سبد خرید خالی است.

هر یک از مناطق موجود در ایران، غذای محلی مخصوص به خود را دارند که در میان مردم آن شهر بسیار محبوب است. برای بسیاری از افراد نیز،تست کردن غذاهای محلی مناطق مختلف ایران بسیار لذت بخش است. در این مطلب سعی داریم به بررسی طرز تهیه زیره پلو بپردازیم. عطر و مزه این غذای کرمانی به دلیل وجود زیره معروف این شهر، منحصر به فرد است. علاوه بر آن، نه تنها خواص و فواید بینظیری دارد، بلکه تهیه آن نیز بسیار ساده است.
طرز تهیه زیره پلو ساده
مواد لازم
• برنج: یک پیمانه
• زیره: یک و نیم قاشق سر پر
• روغن و نمک: به اندازه لازم
مراحل پخت پلو زیره
طرز تهیه زیره پلو کرمانی
اولین مرحله این است که زیره حدود نیم ساعت خیس بخورد. سپس آن را آبکش کنید و بگذارید تا خشک شود. در ابتدا لازم است برنج را در حدود چهار ساعت قبل از زمان پخت خیس کنید و مقداری نمک نیز به آن اضافه کنید. هنگامی که قصد داشتید روند پخت را آغاز کنید، قابلمهای را انتخاب کرده و در آن به مقدار مورد نیاز آب و نمک بریزید. در ادامه طرز تهیه زیره پلو، آن را روی اجاق گاز گذاشته و صبر کنید تا آب به جوش آید. پس از اینکه آب به جوش آمد، برنج را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا به حد پخت مورد نظر شما برسد، آنگاه برنج را آبکش کنید.
اگر قصد تهیه ته دیگ را دارید، میتوانید در این مرحله از طرز تهیه زیره پلو کف قابلمه روغن بریزید و بر روی آن نان و یا سیب زمینی ورقهای قرار دهید. حال مقداری از برنج آبکشی شده را در قابلمه بریزید و بخشی از زیره را روی آن بریزد. این روند را ادامه دهید تا زمانی که مقدار برنج و زیره تمام شود. پس از انجام قدم به قدم مراحل گفته شده، حال در صورتی که به زعفران علاقه دارید، مقداری زعفران دم کرده نیز اضافه کنید. برای اینکه برنج نرم باشد، در صورت نیاز مقداری روغن و آب نیز بر روی برنج بریزید.
در مرحله بعد از دمکنی برای درب قابلمه استفاده کنید و آن را ببندید. به غذا زمان بدهید تا کامل بپزد. با گذشت زمان کافی، اکنون برنج دم کشیده است. بنابراین کمی کره روی آن بریزید و با دورچین مورد علاقه خود سرو کنید.
طرز تهیه زیره پلو با مرغ
مواد لازم
• برنج: یک پیمانه
• پیاز: یک عدد کوچک
• نمک و فلفل: به میزان لازم
• زیره سیاه: یک قاشق
• زعفران، رب گوجه و برگ بو: به مقدار لازم
طرز تهیه زیره پلو با مرغ
در ابتدا لازم است مرغ را مزه دار کنید. برای این کار نمک و فلفل را به مرغ بزنید. پس از گذشت یک ساعت آن را در قابلمه قرار دهید و پیاز را به صورت حلقهای خورد کرده و روی مرغ قرار دهید. در ادامه طرز تهیه زیره پلو، برای گرفتن بوی مرغ، میتوانید از برگ بو استفاده کنید. سپس زیر قابلمه را روشن کنید و شعله گاز را کم کنید.
اگر علاقه دارید پس از آب انداختن مرغ به آن رب یا زعفران اضافه کنید و سپس صبر کنید تا مرغ به صورت کامل بپزد. مرغ پخته شده را تکه تکه و یا ریش ریش کنید.
همانطور که گفتیم برنج را پس از ۴ ساعت خیس کردن، با آب جوش مخلوط کنید و صبر کنید تا نیمه پخته شود. سپس آبکشی کنید. حال مقداری از برنج را بریزید و مرغ خورد شده و زیره را روی آن قرار دهید. سپس بقیه برنج را اضافه کنید. مقداری آب و روغن اضافه کنید و با استفاده از دمی، برنج را دم کنید. سعی کنید با شعله کم روند پخت را انجام دهید.
طرز تهیه زیره پلو با گوشت
مواد لازم
• گوشت گوسفند یا گوساله: ۱۲۰ گرم
• برنج: یک پیمانه
• رب گوجه: دو قاشق
• دارچین، نمک، فلفل، زردچوبه، پاپریکا و زعفران: به مقدار لازم
• پیاز: یک عدد کوچک
• برگ بو: یک عدد
• زیره سیاه: یک قاشق
طرز تهیه زیره پلو با گوشت
پیاز را خورد کنید و گوشت را به آن اضافه کنید. در ادامه طرز تهیه زیره پلو پس از کمی تفت دادن ادویههای مورد نیاز چون نمک، برگ بو، فلفل و زردچوبه را بریزید و کمی آب اضافه کنید تا گوشت بپزد.
در یک قابلمه کمی روغن و رب بریزید، آن را تفت دهید تا خامی رب گرفته شود. پس از پخت گوشت، آن را به قطعات کوچک تقسیم کنید و به ترکیب رب و روغن اضافه کنید. سپس، دارچین، پاپریکا را بریزید.
حال نمک و زعفران دم کرده را به گوشت اضافه کنید. آب گوشت را نیز بریزید و بگذارید به خوبی بپزد. پس از پخت گوشت طبق دستور گفته شده، اقدام به پخت برنج کنید و سپس گوشت و زیره را به صورت لایهای بین برنج قرار دهید. در مرحله آخر از طرز تهیه زیره پلو، زیر شعله را کم کنید و صبر کنید تا برنج دم بکشد.
فوت و فنهای پخت زیره پلو
• اگر دانههای زیره در زیر دندانتان حس خوبی به شما نمیدهند، میتوانید آنها را آسیاب کنید.
• بهتر است که از مخلوط زیره سبز و سیاه برای پخت غذا استفاده کنید.
• میتوانید این غذا را به صورت کته نیز بپزید.
• در زمان سرو غذا چند قاشق روغن روی برنج بریزید.
• برای تجربه مزهای متفاوت، میتوانید از عصاره قلم یا گوشت استفاده کنید.
• از کره و یا روغن محلی به جای روغن استفاده کنید.
• هر چه میزان شعله گاز کمتر باشد، پخت آن بهتر انجام میشود و مزه بهتری خواهد داشت.
پر فروشترین ها
کیسه توری خرید تره باری کرم
500,000ریالجاکلیدی عروسک دست ساز بومی الاغ قلعه قافه بالا
470,000ریالکیسه توری خرید تره باری آبی
500,000ریالعسل بهارهی زیرفون گرماندیدهی سمانه
4,500,000ریال
کیسه توری خرید تره باری نارنجی
500,000ریالکیسه توری خرید تره باری قرمز
500,000ریالجاکلیدی عروسک دست ساز بومی دختر قلعه قافه بالا
400,000ریالکیسه توری خرید تره باری طوسی
500,000ریال
کيسه تنقلات طرح بهار متوسط
685,000ریالباکس حصیری کوتاه
850,000ریالکیسه قند کوچک سبز
650,000ریالعسل بهارهی زیرفون گرماندیدهی عقیل
4,500,000ریال